ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ TRAIL25km
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
 
1. ΓΕΝΙΚΑ:O Αγώνας “Sougliani Trail” θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2023 και ώρα 09:45πμ στο Στρατονικό Όρος, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης (κεντρική Μακεδονία). Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 25χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά +1560 μέτρα. Η ποικιλία της βλάστησης είναι μεγάλη και χαρακτηρίζεται από ένα μεικτό δάσος από σκληρόξυλα δέντρα. Στην περιοχή διακρίνονται τρεις δασικοί οικότοποι. Τα δάση φυλλοβόλων πλατύφυλλων με διάφορα είδη δρυός, καστανιές, οστρυές, φιλύρες, κότινους και οξιές με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα αρχέγονα δάση από οξιές, δρυς και αιωνόβιες μεγάλες καστανιές. Τα δάση αείφυλλων-σκληρόφυλλων πλατύφυλλων ειδών με άρκευθους, ίταμους, αριές, δάφνες, πουρνάρια, φιλύκια και κουμαριές και τα παραποτάμια δάση με είδη όπως, πλατάνια, σκλήθρα, γαύρους, σφενδάμια, ιτιές, λεύκες, φτελιές και φράξους. Στα δάση αυτά ζούνε λύκοι, αγριόγατοι και ζαρκάδια, αλλά και τα πολύ σπάνια τσακάλια που έχουν εξαφανιστεί από πολλούς τόπους της χώρας. Οι πληθυσμοί των θηλαστικών συμπληρώνονται από αλεπούδες, κουνάβια, σκίουρους, ασβούς, αγριογούρουνα, νυφίτσες και 3 είδη νυχτερίδας.
 
2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:Ο αγώνας “Sougliani Trail” γίνεται με σκοπό να γνωρίσουν οι αθλητές το ορεινό κομμάτι της περιοχής μας (Στρατονικό Όρος)που έχει πυκνή βλάστηση, βρίσκεται στα σύνορα  Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, πάνω από τα χωριά Σταυρός και Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης και Βαρβάρα Χαλκιδικής. Απέχει από την Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες 1 ώρα και σε πολλούς είναι άγνωστο.
 
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία 16 αιτών και άνω  χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικά κάποιος αγώνας ως κριτήριο. Επίσης η διοργάνωση έχει το δικαίωμα, οι αθλητές που έχουν αποβληθεί στο παρελθόν για σοβαρό ηθικό παράπτωμα στον ίδιο ή σε άλλο αγώνα για βαριά περίπτωση εξαπάτησης ή βίαιη συμπεριφορά, να μην γίνονται δεκτοί. ) Η Συμμετοχή σε ανήλικους από 15 ετών και σε όσους έχουν γεννηθεί από το 2008 και μετά στους αγώνες  Sougliani Trail 25χλμ υπό τις εξής προϋποθέσεις: Υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής και από τους δυο κηδεμόνες από Αστυνομία,  ΚΕΠ, Λιμεναρχείο που να αναγράφει το παρακάτω κείμενο:

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η υπό την ιδιότητα μου ως γονέας/κηδεμόνας ότι επιτρέπω στον/στην…………………………………………………………………..με ημερομηνία γέννησης…………………………..να συμμετάσχει στον  αγώνα  Sougliani Trail 25χλμ στις 30/4/2023, διαβεβαιώνοντας ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να λάβει μέρος στον παραπάνω αγώνα. Επίσης παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίων των διοργανωτών για τυχόν σωματική, υλική ή ηθική βλάβη του ανήλικου από οιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας  του από τους διοργανωτές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους χορηγούς του αγώνα.
Δηλώνω ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι όλους τους όρους συμμετοχής και τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τον αγώνα.   

4. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΗΡΩΜΕΣ :Η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
Ανοίγουν από 1 Μαρτίου ως 23 Απριλίου 2023

ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι  20 ευρώ. Με την εγγραφή σας θα πρέπει να πληρώσετε το αντίτιμο του ποσού των 20 ευρώ μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και μέσω masterpass,  για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, και μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, επίσημα θα φαίνεστε  στον Πίνακα Συμμετεχόντων. Μετά και τις 23 Απριλίου κλείνει οριστικά η διαδικασία εγγραφής/πληρωμής  για κάθε κατηγορία  υποψηφίων  για συμμετοχή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

ΠΑΡΟΧΕΣ : Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής των 20 ευρώ είναι οι εξής: τροφοδοσία στον αγώνα( 5 Σταθμοί), δώρο, μετάλλιο και βεβαίωση για όσους τερματίσουν έγκυρα, αριθμό αγώνα (bib), ιατρική υποστήριξη. ηλεκτρονική χρονομέτρηση με live αποτελέσματα. Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν, με οχήματα της διοργάνωσης. 

Τα αποτελέσματα του αγώνα Σουγλιάνι Trail 25km θα ανακοινωθούν αναλυτικά, ανεπίσημα  στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Σ. Σταυρού http://www.fosstavrou.gr/trail/   την ημέρα του αγώνα live.

5. ΑΚΥΡΩΣΗ:Εγγεγραμμένος αθλητής, δικαιούται να ζητήσει ακύρωση της συμμετοχής του και να λάβει ως αποζημίωση το 100% του ποσού που κατέβαλε, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τη Διοργάνωση μέχρι τις 23 Απριλίου. Για να θεωρηθεί έγκυρη μια αίτηση ακύρωσης, θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά στο email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) του ΦΟΣ Σταυρού από τη διεύθυνση που δηλώθηκε από τον αθλητή στην αίτηση συμμετοχής του.

6. ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με εχθρικές κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κάθε αθλητής αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη να αγωνιστεί με σύνεση και υπευθυνότητα και να μη θέσει τον εαυτό του σε αντικειμενικές συνθήκες κινδύνου. Είναι επίσης αυτονόητο, ότι κάθε αθλητής, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής, γνωρίζει ήδη με βάση πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις το αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα αντοχής μεγάλης διάρκειας στο ανοιχτό φυσικό περιβάλλον. Η Διοργάνωση δεν ζητά από τους αθλητές να προσκομίσουν κανενός είδους ιατρική βεβαίωση.

7. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΓΩΝΑ & ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Η επίδοση των αριθμών αγώνα (bibs), θα γίνει την παραμονή του αγώνα το Σάββατο 29/04/2023 στα γραφεία του Φ.Ο.Σ. Σταυρού και ώρες 17:30μμ. - 20:00μμ. και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 30/04/2023 στο πάρκο στην αρχή του πεζόδρομου Σταυρού και ώρες 08:00πμ.- 09:30πμ. Κανένας αριθμός δεν πρόκειται να επιδοθεί σε άλλο πρόσωπο εκτός αν έχει επικυρωμένη εξουσιοδότηση από τα Κ.Ε.Π. Αστυνομία, Λιμεναρχείο. Προκειμένου να παραλάβει ο αθλητής τον αριθμό του, θα πρέπει να επιδείξει την αστυνομική ή άλλη ταυτότητα ή και διαβατήριο και άδειες οδήγησης.

8. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση αυτού του υλικού.

9. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η Διοργάνωση δεν πρόκειται να κάνει γνωστά σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διατήρηση της μυστικότητάς τους, διατηρεί τα στοιχεία των αθλητών μυστικά και σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Δημοσιεύσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας, η ηλικία, που θα υποβάλει ο ίδιος ο αθλητής.

10. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (ΒΙΒ): Όσο διαρκεί ο αγώνας, ο κάθε αθλητής που συμμετέχει είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό αθλητή (bib), ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή του στον αγώνα. Ο αριθμός πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του (μπλούζα, κολάν, ιμάντες σακιδίου) για να μπορεί να αποδείξει ότι συμμετέχει στον αγώνα. Αθλητής χωρίς αριθμό, δεν δικαιούται υποστήριξης στους Σταθμούς.

11. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του Sougliani Trail έχει μήκος 25 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά +1560 μέτρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η διαδρομή αποτελείται 20,3 χλμ μονοπάτι (81,2%), ενώ την συμπληρώνουν 2,4χλμ.  δασικός δρόμος (9,6%), και 2,3 χλμ. άσφαλτος 2,9 ΧΛΜ (9,2%). Η διαδρομή έχει χαρακτήρα κυκλικό με εκκίνηση και τερματισμό στο πάρκο στην αρχή του πεζόδρομου Σταυρού.

12. ΠΟΙΝΕΣ: Για το σύνολο σχεδόν των παραπτωμάτων, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα. Οι ποινές είναι άμεσα εκτελεστέες και επιβάλλονται από τους Σταθμάρχες ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, που εντέλλονται για την τήρηση των κανονισμών.
Ο αποκλεισμός είναι η ποινή που επιβάλλεται στα παρακάτω παραπτώματα:

-Αν ακολουθήσει ΛΑΘΟΣ διαδρομή και δεν επιστρέψει στην σωστή διαδρομή, ποινή: 10 λεπτά μέχρι και ακύρωση από τον αγώνα
- Απώλεια σημείου ελέγχου
- Έκθεση σε κίνδυνο του αθλητή από δική του υπαιτιότητα
- Εκπρόθεσμη αναχώρηση από Σταθμό
- Παροχή υποστήριξης εκτός ορίων Σταθμού
- Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης
- Συνοδεία στη διαδρομή (εκτός ορίων Σταθμών) από πρόσωπο χωρίς αριθμό αγώνα
- Απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή
- Ανάρμοστη συμπεριφορά ή χρήση βίας προς εθελοντές των Σταθμών ή συναθλητές
- Άρνηση παροχή βοήθειας σε πάσχοντα συναθλητή
- Χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής
- Απώλεια αριθμού αγώνα (bib)
- Απώλεια ηλεκτρονικού τσιπάκι καταγραφής αθλητή ή μη χρησιμοποίησης του (έχει αποκλειστική ευθύνη ο αθλητής και την ακύρωση του από των αγώνα)


Για τα παραπτώματα της ανάρμοστης/βίαιης συμπεριφοράς όπως και της δόλιας τακτικής (χρήση μεταφορικού μέσου), ο αποκλεισμός έχει μόνιμο χαρακτήρα και ο αθλητής δεν δικαιούται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σ’ αυτόν τον αγώνα.

13. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κάθε τερματισμός μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια που τίθενται, είναι έγκυρος και ο αθλητής θεωρείται ότι ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα τον αγώνα, εφόσον έχει περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου της διαδρομής. Εκπρόθεσμος θεωρείται κάθε τερματισμός πέρα από το προβλεπόμενο όριο, ακόμα και για την ελάχιστη μονάδα του χρόνου. Οι αθλητές που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται λόγω εκπρόθεσμης αναχώρησης από έναν από τους πέντε σταθμούς, κατατάσσονται μεν στον πίνακα τερματισμών με βάση το χρόνο και το σημείο του αγώνα που κατάφεραν να φτάσουν αλλά δεν δικαιούνται μεταλλίου τερματισμού. Το χρονικό όριο για τον αγώνα καθορίζεται στις 05:30 ώρες ή στις 15:15μ.μ. το μεσημέρι της Κυριακής. Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στις 09:45π.μ. την Κυριακή.

14. ΕΝΔΙΑΜΕΣO ΧΡΟΝΙΚO ΟΡΙO ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ: Στον αγώνα θα υπάρχουν δύο (2)  Σημεία Αποκλεισμού στον Σταθμό/ Στεκ 2 Παλιόχωρα στα 8,2χλμ στις 02:15, και στον Σταθμό/ Στεκ 3  Τσολάκη στα 12,3 χιλ. στις 03:30.Τo ενδιάμεσo χρονικό όριo αποκλεισμού τίθεται για λόγους ασφάλειας των ίδιων των αθλητών και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ως χρόνος καταγραφής, άρα και αποκλεισμού ενός αθλητή ορίζεται ο χρόνος της άφιξής του σ’ αυτόν. Εκπρόθεσμη επιστροφή αθλητή μετά την αναχώρησή του από το Σταθμό, σημαίνει αυτόματα και την εγκατάλειψή του.
Αθλητές που αποκλείονται λόγω χρονικών ορίων, υποχρεούνται να παραδώσουν τον αριθμό τους στον Σταθμάρχη. Οι αθλητές που θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν λόγω χρονικών ορίων, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν, εφόσον:
α) παραδώσουν τον αριθμό αγώνα
Β) Συνεχίζουν με δική τους ευθύνη
Επισημαίνεται ότι οι αθλητές αυτοί δεν μπορούν να έχουν πλέον καμία υποστήριξη από την πλευρά της Διοργάνωσης, ούτε και την επιτήρηση της Ομάδας Περισυλλογής (Σκούπα), εφόσον συνεχίσουν, ούτε και δικαιούνται να προβάλλουν αξιώσεις από τη διοργάνωση.
Συνοπτικός πίνακας αποστάσεων και χρονικών ορίων παρουσιάζεται παρακάτω:
Σταθμός                                                 Υψόμετρο      Απόσταση μερική    Αποσταση Συνολική    Αποκλεισμός
1ος    Καλύβα πράσινη Συκιάς πέτρα        400                       3,43                            3,43    
2ος    Καλύβα Παλιόχωρα                         470                       4,65                            8,08                   02:15
3ος    Τσολάκη                                          812                       4,09                           12,17                    03:30

4ος    Κανόνι                                             800                        3,3                             15,8    
5ος    Καλύβα Παλιόχωρα                        470                        4,77                           20,3                        
Τερμ.    1ο Δημοτικό Σχολείο                   10                         4,36                            24,5                        05:30

15. ΑΚΥΡΩΣΗ/ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ: Ο αγώνας  διακόπτεται μόνο σε περίπτωση που  οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι ακραίες! Επίσης, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής της εκκίνησης του αγώνα εφόσον κρίνει ότι επικρατούν ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες (ισχυρή καταιγίδα ή σφοδρή χιονόπτωση). Στην περίπτωση πρόσκαιρης διακοπής, οι αθλητές σταματούν στον αμέσως επόμενο Σταθμό που θα συναντήσουν στη διαδρομή τους και περιμένουν εκεί μέχρι την άρση της διακοπής, το δε χρονικό όριο παρατείνεται ανάλογα και αφαιρείται από τη συνολική επίδοση των αθλητών ο χρόνος της διακοπής. Επίσης, είναι πιθανόν για τον ίδιο λόγο να τροποποιηθεί η διαδρομή (η τροποποίηση διαδρομής εφαρμόζεται μόνο εφόσον δεν πέρασε κανείς αθλητής μέχρι τη στιγμή της αλλαγής από το σημείο της τροποποίησης) ή να επιμηκυνθούν τα χρονικά όρια αποκλεισμού, άρα και το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού. Αρμόδιος για την απόφαση αναβολής ή διακοπής είναι ο διευθυντής του αγώνα.

16. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής τοποθετείται λίγες ημέρες πριν τον αγώνα και αποσύρεται μετά το τέλος του, χωρίζεται δε σε πληροφοριακή και κατευθυντική. Οι πινακίδες σηματοδότησης όλων των κατηγοριών αφαιρούνται μετά το τέλος του αγώνα.
Α) Πληροφοριακή Σηματοδότηση: Η πληροφοριακή σήμανση αποτελείται από πινακίδες με αύξουσα αρίθμηση που θα παρέχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, όπως χιλιομετρική απόσταση, υψόμετρο, αποστάσεις από Σταθμούς και άλλες χρηστικές πληροφορίες για τους αθλητές. Επίσης, θα υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες για τους Σταθμούς, χιλιομετρικές πινακίδες κάθε 5 χιλιόμετρα σε όλο το μήκος της διαδρομής και αντίστροφη μέτρηση για κάθε ένα από τα τελευταία 2 χιλιόμετρα του αγώνα.
Β) Κατευθυντική Σηματοδότηση: Πρόκειται για μικρές πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα (με σύμβολο κατεύθυνσης).

17. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Η Διοργάνωση αναλαμβάνει την μερική τροφοδοσία των αθλητών στη διάρκεια του αγώνα και στους 5 Σταθμούς. Όλοι οι Σταθμοί προσφέρουν πλήρη τροφοδοσία, σνακς, ηλεκτρολυτικά διαλύματα, νερό, πλαστικά κύπελλα.

18. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Ο Σταθμός Υποστήριξης (Aid Station) αποτελεί τη στοιχειώδη λειτουργική μονάδα της Διοργάνωσης. Εκεί οι αθλητές μπορούν να δεχτούν τροφοδοσία και Πρώτες Βοήθειες από την πλευρά της Διοργάνωσης, όπως επίσης και εξωτερική υποστήριξη. Σε κάθε Σταθμό οι αθλητές που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται λόγω χρόνου, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν με οχήματα της διοργάνωσης πίσω στο Χώρο της εκκίνησης (στο πάρκο αρχή πεζόδρομου). Υπεύθυνος λειτουργίας του κάθε Σταθμού είναι ο "Σταθμάρχης", ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος για τη διαχείριση των υποθέσεων στο σύνολό τους, με εξαίρεση τη χρονομέτρηση των αθλητών: αποκλεισμός αθλητών, εφαρμογή ποινών, διακοπή αγώνα, όπως και όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία του Σταθμού. Οι Σταθμοί Υποστήριξης στον αγώνα είναι πέντε (5) και είναι οι εξής:
1. Καλύβα Πράσινη Συκιάς Πέτρα (χλμ 3,430)
2. Καλύβα Παλιόχωρα  (χλμ 8,080)
3. Τσολάκη (χλμ 12,170)
4. Κανόνι (χλμ 15,8)
5. Καλύβα Παλιόχωρα (χλμ 20,3)
Κάθε Σταθμός αποτελεί ταυτόχρονα και Σημείο Ελέγχου των αθλητών, καταγράφει δηλαδή τον χρόνο αναχώρησης των αθλητών από το Σταθμό ή τις τυχόν εγκαταλείψεις και εκπρόθεσμες αφίξεις αθλητών.

19. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου έχουν σκοπό μόνο να καταγράψουν τους αθλητές του αγώνα, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα του πόσοι κινούνται πάνω στη διαδρομή. Αυτό συμβάλει στην ασφάλεια καταρχήν των ίδιων των αθλητών και στη διασφάλιση του "εύ αγωνίζεσθαι". Τα Σημεία Ελέγχου είναι 2 στο σύνολο και βρίσκονται εγκατεσπαρμένα στα ενδιάμεσα σημεία των Σταθμών με εξαίρεση 5 από αυτά, που βρίσκονται στα ισάριθμα σημεία των Σταθμών Υποστήριξης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα Σημεία Ελέγχου δεν προσφέρουν τροφοδοσία στους αθλητές, παρά μόνο στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες στους αθλητές που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

20. ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ): Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Η Ομάδα θα έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ασύρματο και θα μεταφέρει πρόχειρο φαρμακείο, για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

21. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η χρονομέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά για τον συνολικό χρόνο. Οι τελικές επιδόσεις δημοσιεύονται live στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.fosstavrou.gr) και η οριστικοποίησή τους γίνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Δεν θα υπάρχει βαθμολογία ομαδικού.

22. ΕΠΑΘΛΑ: Δεν αθλοθετούνται χρηματικά έπαθλα, παρά μόνο αναμνηστικά για τους νικητές. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 5:30 ωρών, θα λάβουν μετάλλιο. Αναλυτικά, τα αναμνηστικά έπαθλα που θα δοθούν είναι τα εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 

Α) Γενική Κατηγορία 1ο, 2ο, 3ο, του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Β) Κατηγορία Μ15 (15-17 ετών)  1ο αθλητή: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Γ) Κατηγορία Μ18 (18-22 ετών) 1ο  αθλητή: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Δ) Κατηγορία Μ (23-39 ετών) 1ο  αθλητή: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Ε Κατηγορία Μ40 (40-49 ετών) 1ο  του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Ζ) Κατηγορία Μ50 (50-59 ετών) 1ο  αθλητή: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Η) Κατηγορία Μ60 (60-69 ετών) 1ο,  αθλητή: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Θ) Κατηγορία Μ70 (70-79 ετών) 1ο, αθλητή: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α) Γενική Κατηγορία 1η, 2η, 3η, του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Β) Κατηγορία Μ15 (15-17 ετών)  1η αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Γ) Κατηγορία Μ18 (18-22 ετών) 1η  αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Δ) Κατηγορία Μ (23-39 ετών) 1η  αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Ε Κατηγορία Μ40 (40-49 ετών) 1η  αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Ζ) Κατηγορία Μ50 (50-59 ετών) 1η  αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Η) Κατηγορία Μ60 (60-69 ετών) 1η,  αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Θ) Κατηγορία Μ70 (70-79 ετών) 1η, αθλήτρια: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

 

 14:00 μμ:  Τελετή απονομής επάθλων

23. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.